Nieuwsbrief nr 3

Nieuwsbrief nr. 3

(DL) Ist dieser Newsletter nicht in Ihrer eigenen Sprache? Versuchen Sie dann ein kostenloses Übersetzungsprogramm wie ‘Deeploader‘ oder ‘Google‘.
(GB) Is this newsletter not in your own language? Then try a free translation program such as ‘Deeploader‘ or ‘Google‘.
(FR) Ce newsletter n’est pas dans votre langue? Choisissez la langue française en haut de cette page ou cliquez ici pour aller directement à la page

Welkom

Welkom op onze derde nieuwsbrief. Ondanks de Corona-beperkingen heeft 3D-Studio niet stilgezeten. De voorbije periode is het druk geweest met het afwerken van bestellingen uit binnen- en buitenland. Door deze drukte zijn we een beetje achterop geraakt met het printen van onze figuren en het klaarmaken van de bestellingen. Deze achterstand is momenteel volledig weggewerkt. De meeste figuren worden geprint afhankelijk van de vraag. Voor een nieuwe bestelling moet je rekenen op een doorlooptijd van zeven dagen. We rekenen daarbij op uw begrip.

Nieuwe figuurtjes in ons aanbod

Geregeld worden nieuwe figuren aan ons aanbod toegevoegd. Een overzicht van de nieuwe figuren vind je steeds op de homepagina. Wij geven hieronder slechts een beperkt overzicht. Kijk daarom geregeld naar de homepagina van onze website. Daar zie je regelmatig nieuwe figuurtjes die aan ons aanbod zijn toegevoegd.
Wil je deze nieuwe figuurtjes bestellen, klik dan op de afbeelding hieronder. Daarna wordt je automatisch doorgestuurd naar de website waar je uw bestelling kunt afronden. Indien je wenst, kan je daarna nog andere figuren aan uw winkelmandje toevoegen. Je kunt ons ook via mail contacteren (info@3d-studio.be) met de opgave van de gekozen referentienummers. 

10388 – Thijs met Sax10285 – Bakker Frank10256 – Herman
10367 – Slager Thijs10414 – Jager met hond10415 – Jager en haas
10382 – Boer Jan met Paard10305 – Boer Henri
10233 – Boer op kar

30251 – Paard 15

30252 – Pony 1
30253 – Stier 130255 – Paard 17

Betaalmogelijheden

Het laatste half jaar zijn onze bezoekersaantallen heel snel de hoogte ingegaan. Uit de analyse van deze gegevens blijkt dat we meer en meer belangstelling krijgen vanuit het buitenland. De meeste bezoekers komen uit Frankrijk en Duitsland, maar ook hobbyisten uit Spanje, Zwitserland, Nederland en Denemarken behoren tot onze klanten.
Onlangs hebben we enkele nieuwe mogelijkheden om te betalen toegevoegd bij het afrekenen. Zo heeft iedereen nu de mogelijkheid om te betalen met PayPal, Ideal (vooral bekend in Nederland), Bancontact (vooral bekend in België) en de klassieke kredietkaart die in de meeste landen gebruikt wordt (Bankkaart, Carte Bleue, enz…). Ook een klassieke overschrijving blijft mogelijk.

Afwijkende schaalgroottes

Onze figuurtjes in schaal 1 (1:32) en 0 (1:43.5) zijn het meest geliefd. Daarnaast volgen schaal HO (1:87) en G (1:22.5). Wegens de beperkte belangstelling en de hoge inspanningen voor het klaarmaken van een printopdracht, zijn we genoodzaakt om de keuze voor schaal N (1:160) niet meer standaard aan te bieden. Bestellingen voor schaal N zijn nog wel mogelijk via ons contactadres info@3d-studio.be.

Dit geldt ook voor alle andere schaalgroottes die niet tot ons basisaanbod behoren zoals TT (1:120), OO (1:76), 1:72, 1:148, 1:50, 1:35, 1:29 … enz. In principe zijn alle schaalgroottes mogelijk. Heb je interesse in een afwijkende schaal, neem dan eerst contact (info@3d-studio.be) voor de berekening van de totale kostprijs. Opgelet, voor een bestelling in een afwijkende schaal worden alleen bestellingen van minimum € 25,00 + verzendkosten aanvaard.

Onze Richtprijzen

Vanaf 15-02-2021 zijn de volgende richtprijzen zijn geldig. Opgelet, de prijzen voor sommige figuren kunnen hiervan afwijken. Dit geldt onder meer voor ons aanbod in dieren, maar ook voor de meer complexe figuren. Hieronder vind je een overzicht van onze nieuwe richtprijzen voor 2021.

Richtprijzen 2021

SchaalPrijs 
N (1:160)€ 3.0
TT (1:120)€ 3.0
HO (1:87)€ 3.5
OO (1:76)€ 4,0
1:72€ 4,0
1:50€ 7.5
1:48€ 7.5
0 (1:43.5)€ 7.5
0 (1:45)€ 7.5
1:35€ 12,5
1 (1:32)€ 12,5
1:29€ 14,5
G (1:22.5)€ 22,5
Neem contact met info@3d-studio.be indien je interesse hebt in een afwijkende schaalgrootte.
 

Opdrachten

Naast de ontwikkeling van onze nieuwe figuren aanvaarden wij ook opdrachten voor derden. Hiervoor gebruiken we onze professionele handscanners. Deze handscanners zijn in staat om elk onderdeel tot in de kleinste details vast te leggen. Door de huidige coronamaatregelen hebben we tot onze spijt enkele aanvragen moeten afwijzen. Zo hebben wij het verzoek van een groep uit Frankrijk moeten annuleren omdat tijdens de opname de opgelegde afstand van 1,5 meter niet kon gegarandeerd worden. Wel hebben we twee opdrachten aanvaard voor het scannen van een beeld. Het eerste behoort tot een museum waarvan ze een replica van een waardevol museumstuk aan het publiek willen voorstellen. De tweede opdrachtgever wil een origineel beeld als klein object aan de bezoekers aanbieden. Beide opdrachten werden met succes afgerond.

Scansessie Spoorwegpersoneel

Momenteel zien we bij de modelbouwers een grote vraag naar spoorwegpersoneel. Vooral treinbestuurders, machinisten, stokers, rangeerders en treinwachters (conducteurs) zijn populair. In de loop van dit jaar willen wij ons aanbod aan spoorwegpersoneel uitbreiden. Daarvoor zullen wij een enkele extra scansessies verzorgen. Hiermee hopen we zoveel mogelijk nieuwe spoorwegfiguren in verschillende tijdperken en voor verschillende maatschappijen vast te leggen. Beschik je over aangepaste spoorwegkledij en wil je deze gebruiken tijdens één van deze scansessies, neem dan zeker contact zodat we ook jou ook voor altijd kunnen vereeuwigen.

Oude Ambachten en hedendaagse beroepen

Dezelfde actie zullen we organiseren voor het uitoefenen van ambachten. Het is de bedoeling om verschillende beroepen in de juiste outfit en met de juiste attributen weer te geven. We denken onder meer aan een paardensmid, een schaapherder, een rijkswachter, een schipper, matroos en kapitein van een schip, een piloot, een kruidenier, een klompenmaker, een brandweerman, … enz. Beschik je over aangepaste kledij voor een specifiek beroep, neem dan zeker contact (info@3d-studio.be) zodat we ook jou voor altijd kunnen vastleggen.

Beide scansessies zijn gratis voor de deelnemers. De enige voorwaarde is dat je deelneemt in aangepaste kledij voor spoorwegpersoneel of voor het uitoefenen van een specifiek ambacht of hedendaags beroep. Door de geldende richtlijnen in verband met Covid-pandemie wordt het aantal deelnemers beperkt. Wie eerst inschrijft, heeft dus voorrang. In een volgende nieuwsbrief verneemt u hierover meer.

Deelname aan tentoonstellingen

Momenteel zijn alle evenementen geschrapt vanwege de huidige corona-maatregelen. Afhankelijk van de situatie zullen we voor de eerste keer opnieuw aanwezig zijn tijdens de Nederlandse Modelspoordagen van 24 tot 26 september 2021 in Rijswijk (Nederland). Kort daarna volgt Plastic & Steel op 2 en 3 oktober 2021 in Affligem (België). Voor meer actuele informatie bezoek raadpleeg regelmatig onze agenda.