Nieuwsbrief nr. 5

Nieuwsbrief nr. 5

(DL) Ist dieser Newsletter nicht in Ihrer eigenen Sprache? Versuchen Sie dann ein kostenloses Übersetzungsprogramm wie ‘Deeploader‘ oder ‘Google‘.
(GB) Is this newsletter not in your own language? Then try a free translation program such as ‘Deeploader‘ or ‘Google‘.
(FR)  Cliquez ici pour aller directement à la page à la langue française

Welkom

Eerst en vooral wensen wij al onze lezers een gelukkig en gezond nieuwjaar. Na alle Corona-beperkingen hopen we dat het dit jaar allemaal terug goed komt. 

Nieuwe figuurtjes in ons aanbod

2022 starten we met een nieuwe reeks van 20 figuurtjes. Later dit jaar volgen nog drie nieuwe reeksen in april, juli en oktober. Een overzicht van de nieuwe figuren vind je steeds op de homepagina van onze website en in onze webshop. Wij geven hieronder een overzicht van de nieuwe reeks.

Verwijderen van support

Onze figuren worden geleverd met steuntjes die nog aan de figuurtjes zitten. Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je deze steunen moet verwijderen. Hieronder geven we kort onze werkwijze.

De steuntjes (of support) zijn noodzakelijk tijdens het printen. Zonder deze steuntjes zouden de figuurtjes tijdens het printen ineen zakken. De steunpunten worden zorgvuldig gekozen. Zo vermijden we steeds dat er steunen aan de voorzijde worden geplaatst. Onze figuren worden geprint in kunsthars of resin. Deze hars wordt hard onder invloed van UV-licht. Direct na het printen is de resin nog zacht. Dit is het ideale moment om de steunen te verwijderen.

Gebruik steeds een nieuw Bistouri mes met een rond snijvlak (nr. 15). Dergelijke mesjes worden gebruikt voor pedicure en manicure, maar ook door chirurgen en … uiteraard ook door hobbyïsten. Je vindt ze onder verschillende merknamen zoals Swan-Morton. Wij geven de voorkeur aan een bistouri mes nr. 15. daarnaast kan een mes met een recht snijvlak nr. 11 interessant zijn.

Verwijder eerst de steuntjes op gevoelige punten zoals de steuntjes aan vingers, de oren, de rand van een jas, … enz.

Maak zoveel mogelijk steuntjes los. Gebruik het mes als hefboom om de steuntjes aan de contactpunten los te maken. Snij eventueel de steuntjes door op de plaats van de steunpunten.

Een aantal steunen kan je niet los maken met een mes. Neem nu het figuurtjes met de overblijvende steunen met twee handen vast en breek in één keer alle overblijvende steuntjes los. In de ene hand heb je nu het figuurtje en in de andere hand de steuntjes.
Verwijder nu alle zichtbare steunpunten. Gebruik hiervoor een set met minivijlen. Vijl rustig en oefen weinig druk uit op de vijl. Soms is het handig om een steunpunt met een scherp mes te verwijderen. Gebruik hiervoor opnieuw het mes met een rond snijvlak nr15 of een recht snijvlak nr 11.

Breng vervolgens een grondverf aan met een airbrush. Wij hebben goede ervaringen met Grey Vallejo Surface Primer (73.601) en Humbrol Grey Primer Matt (001) of gelijkaardige fijne primers van andere hobbymerken. Vermijd indien mogelijk het gebruik van een spuitbus. Gebruik je toch een spuitbus, kies dan bij voorkeur voor Tamiya Fine Surface Primer Light Grey (87064),
Door het gebruik van een primer kan je dit goed zien of alle steunpunten goed verwijderd zijn. Indien nodig gebruik je opnieuw een vijl of een hobbymes. 

Neem zeker contact wanneer je nog andere vragen hebt zodat we je zo goed mogelijk verder kunnen helpen.

Annulatie On traXS!

Wij weten niet wat de toekomst ons zal brengen met betrekking tot de evolutie van het Corona-virus. Daarom moeten wij onze deelname aan On TraXS! annuleren.

MOBEXPO

Onze deelname aan MOBEXPO op 16 en 17 april in Sint-Niklaas kunnen we nog niet bevestigen. Volg de actuele agenda op onze website.

Intussen werken wij verder aan de afwerking van onze studio in Waarmaarde waar wij u persoonlijk kunnen ontvangen voor een scansessie.

Argenta

Naast de ontwikkeling van nieuwe figuren aanvaarden wij ook opdrachten voor derden. Hiervoor gebruiken we onze professionele handscanners. Een van onze leukste opdrachten van de voorbije weken was het vereeuwigen van zes kantoorhouders van het bankkantoor Argenta in de regio van Kortrijk.
Indien u belangstelling heeft in een gelijkaardige scansessie bij u thuis of of op locatie, kunt u steeds contact nemen met [email protected].

 

0
    Uw winkelmand is leegTerug naar de winkel