Richtlijnen voor een optimale scan

Richtlijnen voor een optimale scan

Het is belangrijk om een scan vooraf goed voor te bereiden. Daarom kan het geen kwaad om vooraf na te denken over het figuurtje dat je wil uitbeelden en de kledij zorgvuldig te kiezen. Om een goed figuurtje te krijgen lees je best deze informatie.

Blinkende objecten
Glanzende kledij, maar ook bijvoorbeeld blinkende schoenen geven veel reflectie. Ze zijn daarom moeilijk te scannen.

Donkere kledij
Je vermijdt best diep donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw. Matte oppervlakken en lichte kleuren geven het beste resultaat. Elke kleur heeft immers een andere reflectie . Deze reflectie is uiteindelijk heel belangrijk tijdens het maken van het 3D bestand.

Schmink en gelaatscrème
Gebruik geen schmink of gelaatscrème. Deze producten zorgen voor veel weerkaatsing van het licht en geeft uiteindelijk vertekening bij het scannen.

Brillen
Een bril vormt een ernstig probleem om te printen. Daarom maken we steeds een scan zonder bril. Daarna kunnen we wel een bril monteren die overeenkomt met de gekozen schaal. Deze brillen worden door ons gelaserd. 

Kledij en attributen
De juiste kledij en de juiste attributen dragen bij tot de uitstraling van een figuurtje. Een pet, een hoed, een regenscherm, een koffer, een rugzak of een tas, laarzen, een stofjas, een boek … noem het op en wij zorgen voor een geslaagde scan.

De ideale houding
Het is heel belangrijk om tijdens de scan  stil te staan en de gekozen houden tijdelijk vast te houden. Je kunt dit best oefenen door je ademhaling te observeren. Tijdens het uitademen is het veel gemakkelijker om je houding even te bevriezen. Wij helpen u graag om voor het maken van een opname even te oefenen.
Een spontane en natuurlijke houding vertelt meer over een figuurtje dan een strak gefixeerde pose. Via foto’s, film en observatie van mensen rond je krijg je heel veel inspiratie. Wij begeleiden U graag met enkele voorbeelden en advies om een sprekende houding aan te nemen.

0
    Uw winkelmand is leegTerug naar de winkel